SK: 19 kertaa narahtanut Huittisten rattijuoppo menetti Mersunsa: ”Viedään romuttamolle”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kerroimme viime viikolla poliisin haaviin 19. kertaa kiinni jääneestä Huittisten miehestä, joka ajeli ajoneuvoaan toistuvasti huumausaineiden vaikutuksen alaisena. Nyt poliisi on saanut tarpeekseen ja takavarikoi 37-vuotiaan kuljettajan Mercedes-Benz -merkkisen ajoneuvon.

Satakunnan Kansa kertoo poliisin yleisjohtajan tehneen päätöksen, että toistuvasti ajo-oikeudetta ratista kärähtäneen miehen Mersu viedään romuttamolle. Päätös on harvinainen, mutta varmasti tarpeellinen. Huumausaineiden vaikutuksen alaisena autoa ajavien rattijuoppojen määrä on kasvanut viime vuosina räjähdysmäisesti.

Päihteiden vaikutuksen alaisena autoileminen on aina vaarallista, mutta huumekuskit ajelevat liikenteessä jokaisena kellonaikana, kun alkoholia nauttineet ovat liikkeellä yleensä viikonloppuisin ja silloinkin myöhempää illalla. Yleensä ratista kärähtävä henkilö on poliisille entuudestaan tuttu. Suomessa on esitetty, että rattijuoppojen autot tulisi takavarikoida merkittävästi nykyistä useammin.