Paavi: ”Ruoan ja seksin nautinnot ovat Jumalan lahjoja!”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Katolisen kirkon johtajana työskentelevä paavi Franciscus on voittanut monen sydämet ihmisläheisellä otteellaan. Hän on muun muassa puolustanut evoluutioteoriaa, viinin nauttimista ja homoseksuaaleja. Nyt hän on sanonut, että vanhoillisten uskovaisten kavahtamat paheet ovatkin todellisuudessa lahjoja Jumalalta.

Nautinnot eivät ole paavin mukaan syntiä. Hän kertoo uudessa TerraFutura: Conversations With Pope Francis -teoksessa, että syömisen ilo ja seksin harrastamisen nautinto ovat lahjoja Jumalalta. Aiemmin niitä on saatettu pitää syntinä.

– Syömisen ilo pitää meidät terveenä aivan kuten seksin harrastamisessa koettu nautinto tekee rakkaudesta kauniimpaa ja takaa samalla lajien olemassaolon, paavi sanelee Newsweekin mukaan.

Hänen mukaansa nautintojen kieltäminen on saanut aikaan runsaasti harmia maailmassa, jonka seurauksista joudutaan maksamaan edelleen. Paavin mukaan ihmisten tulisi olla huolestuneempia isommista asioista, kuten ilmastonmuutoksesta, metsien hävittämisestä ja kestämättömästä kulutuksesta. Seksi ja ruoka ovat pieniä syntejä sen rinnalla.