Tunnistatko mitä kieltä puhutaan? Amerikkalaiset arvailivat eurooppalaisten puheesta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lähes kaikissa maissa ihmiset puhuvat englantia ja osaavat ainakin välttävästi ymmärtää englannin kieltä. Tämä tekeekin amerikkalaisten matkustamisesta maahan kuin maahan helppoa, koska he pystyvät aina kommunikoimaan omalla kielellään missä tahansa.

Nyt BuzzFeed-sivusto julkaisi hauskan testin, joka tehtiin kahdelle amerikkalaiselle naiselle. Naiset saivat kuulla ihmisten puhetta, jonka perusteella heidän tuli arvata mistä maasta henkilöt ovat. Kaikki ihmiset olivat jostain päin Eurooppaa.

Naiset kuvittelivat pystyvänsä helposti tunnistamaan esimerkiksi Italian ja Espanjan. Heti ensimmäisen henkilön kohdalla tunnistaminen meni kuitenkin pieleen kun naiset arvasivat italialaisen miehen puhetta espanjaksi. Ruotsi kuulosti myös naisten mielestä eriskummalliselta ja sai heidät aluksi veikkaamaan miestä kreikkalaiseksi.