Lahdessa mies yritti maksaa taksin väärennetyllä rahalla ja kellolla

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomessa on liikkunut väärennettyä rahaa viime vuosina useissa eri kaupungeissa. Lahti on näistä yksi paikkakunta. Nyt nuori mies oli yrittänyt maksaa taksin väärennetyllä setelillä.

Ihminen syyllistyy automaattisesti rahajäljitelmän levitykseen, mikäli hän maksaa väärennetyllä setelillä. Hämeen poliisi kertoo tutkivansa väärän rahan käyttöä Lahdessa, jossa nuori mies oli yrittänyt maksaa taksin väärennetyllä 20 euron setelillä. Hän oli tilannut taksin keskiviikkona iltapäivällä Lahden Möysästä Renkomäkeen.

Taksinkuljettaja kuitenkin huomasi väärennetyn rahan, eikä huolinut sitä maksuksi. Sen jälkeen matkustaja yritti tarjota rannekelloaan maksuksi. Sekään ei kelvannut kuljettajalle. Onneksi miehen kaveri maksoi lopulta taksin aidolla rahalla.