Abraham Lincolnin hiuskiehkura huutokaupattiin – myyntihinta kohosi 81 000 dollariin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Abraham Lincoln on edelleen monille amerikkalaisille yksi maan historian tärkeimmistä presidenteistä. Maan presidenttinä Yhdysvaltojen sisällissodan aikaan toiminut Lincoln koki kohtalonsa vuonna 1865 John Wilkes Boothin ammuttua hänet teatterin katsomossa.

Nyt Yhdysvalloissa on huutokaupattu Abraham Lincolniin liittyviä historiallisia esineitä. RR Auction asetti myyntiin noin viiden sentin pituisen hiuskiehkuran, joka leikattiin Lincolnilta hänen ruumiinavauksensa yhteydessä. Hiuskiehkura oli luovutettu tohtori Lyman Beecherille, Abraham Lincolnin vaimon serkulle.

Hiuskiehkuran yhteydessä huutokaupattiin veren tahrima sähkösanomaviesti, jossa kerrottiin presidentin joutuneen salamurhan uhriksi. Kumpikin huutokaupattiin anonyyminä pysyttelevälle ostajalle lauantaina 81 000 dollarin, eli noin 68 000 euron hintaan.