THL: Pietarista Haminaan tulleella bussimatkustajalla on todettu koronavirus

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedottaa, että Venäjältä Suomeen tulleella bussimatkustajalla on todettu koronavirustartunta. Linja-auto saapui Pietarista Haminaan tiistaina 8. syyskuuta. Matkustajan oireet alkoivat seuraavana päivänä.

Bussissa oli yhteensä 51 matkustajaa. Tartuntaviranomaiset ovat saaneet selvitettyä 32 matkustajan yhteystiedot ja 18 matkustajan yhteystietoja selvitetään parhaillaan. Venäjän koronatilanne on merkittävästi Suomea huonompi ja matkustusta on rajoitettu. Suomeen saa kuitenkin tulla vapaasti, jos on Suomen kansalainen tai kaksoiskansalainen.

– Venäjän koronatilanne on merkittävästi huonompi kuin Suomen. Oleskelu tällaisessa maassa lisää riskiä koronavirustartunnalle verrattuna riskiin Suomessa. Jokaisen tulisi harkita tarkkaan, onko Venäjälle tai sieltä Suomeen nyt välttämätöntä matkustaa, sanoo THL:n johtava asiantuntija Jari Jalava.