Forrest Gumpin luoja Winston Groom kuoli 77-vuotiaana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Forrest Gump on tullut useimmille tutuksi vuonna 1995 ilmestyneenä, Tom Hanksin tähdittämänä elokuvana. Elokuva kuitenkin perustuu jo vuonna 1986 alun perin ilmestyneeseen Winston Groomin kirjaan Forrest Gump – kunnian mies.

Nyt Winston Groom on kuollut 77-vuotiaana. Uutisen kirjailijan kuolemasta paljasti CNN-uutissivuston mukaan Groomin kotikaupungin, Alabaman Fairhopen kaupunginjohtaja Karin Wlson. Wilsonin mukaan kuoleman yksityiskohdat eivät ole tiedossa, mutta hän kuvailee uutista surulliseksi ja Groomia paikalliseksi ikoniksi.

Forrest Gump oli Winston Groomin uran tunnetuin ja eniten myynyt teos. Hän kirjoitti myöhemmin kirjalle myös jatko-osan Gump ja kumppani. Fiktion lisäksi toimittajanakin työskennelyt Groom kirjoitti uransa aikana muun muassa Yhdysvaltojen sisällissotaa ja ensimmäistä maailmansotaa käsitellyttä kirjallisuutta.