Kysely: Suomalaiset skippaavat aamupalan – siksi napostelevat iltaisin

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Suomalaiset rakastavat iltanapostelua. Kolmasosa hemmottelee makeilla herkuilla ennen nukkumaanmenoa ja suklaa on yksi yleisimmistä. Samalla myönnetään, että aamupala jää välistä usein kiireen vuoksi ja siksi, että on liian väsynyt nauttimaan sitä.

Herbalife Nutritionin toteuttaman kyselyn mukaan 93 prosenttia suomalaisista napostelee iltaisin. Samassa selvityksessä ilmeni, että 38 prosenttia jättää aamiaisen väliin yhtenä tai useampana päivänä viikossa. Lisäksi suomalaiset nukkuvat aivan liian vähän.

– Suklaan ja illallisen tähteiden sijaan ehdotan kevyttä ja terveellistä iltapalaa, jota ei syödä liian myöhään. Aamuisin kannattaa laskea rimaa, jos on väsynyt ja on kiire. Unohda marjoilla ja vihanneksilla koristellut ”Instagram-aamiaiset”. Keskity sen sijaan luomaan helppo aamurutiini, jota on helppo noudattaa, toteaa Mia Bergmann Herbalife Nutritionilta.

– Mielestäni unen puute on tärkeä selitys sille, miksi monet suomalaiset jättävät väliin aamiaisen. Puolet suomalaisista myöntääkin, että väsymys ja ajan puute aamulla ovat syitä aamiaisen väliin jättämiseen. Tärkeintä olisi löytää käytännöllinen ja yksinkertainen aamiaisrutiini, joka toimii jokapäiväisessä elämässämme. Kannattaa muistaa, että aamurutiinit eivät ala aamulla, vaan jo edellisenä iltana. Hyvän rytmin ja suunnittelun kautta saa päivään paljon lisää energiaa, Bergmann sanoo.