Käärme luikerteli syömään munia – kanat iskivät heti kimppuun

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Toisinaan käärmeet piinaavat kanaloita ja onnistuvat saamaan saaliikseen niin munia, tipuja kuin täysikasvuisia kanojakin. Tällä kerralla videolla nähdään käärme, joka sai muniaan puolustavilta kanoilta kylmää kyytiä.

YouTube-videolla nähdään tilanne, jossa käärme on löytynyt perheen kanalasta. Käärme on luikerrellut tiensä suoraan takaseinän viereen, jossa kanojen munimat munat olivat pienessä kasassa. Käärme on varmasti ajatellut saavansa herkullisen aterian, mutta ei tainnut huomata raivokasta kanaa, joka tuli puolustamaan muniaan.

Videolla nähdään miten rohkeasti kana alkaa nokkimaan käärmettä eikä tunnu pelkäävän matelevaa petoeläintä lainkaan. Kanan avuksi tulee myös toinen kana, jolloin kaksi lintua nokkivat käärmettä samanaikaisesti. Lopulta käärme luovuttaa ja yrittää luikerrella tilanteesta pakoon. Videolta ei kuitenkaan käy ilmi, että selvisikö käärme kanalasta ulos elävänä.