Chris Rock paljasti – koomikolla diagnosoitiin ei-kielellinen oppimisvaikeus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen koomikko ja näyttelijä Chris Rock on paljastanut itsestään puolen, jota moni ei ole aikaisemmin tiennyt. Tähdellä on diagnosoitu päivittäiseen elämään vaikuttava hahmotushäiriö.

Chris Rockin mukaan hänellä on NLD-oireyhtymä, joka tunnetaan myös ei-kielellisenä oppimisvaikeutena. Siinä henkilöllä ilmenee hankaluuksia visuaalisen tiedon käsittelyssä kielellisen tiedon käsittelyn sujuessa normaalisti. Rockin mukaan hänellä on vaikeuksia ymmärtää ei-verbaalisia signaaleja, jotka mudostavat jopa noin 80 prosenttia ihmisten välisestä viestinnästä.

– Se on hyvä asia vitsien kirjoittamisen kannalta. Se ei ole niinkään hyvä asia ihmissuhteiden kannalta, Chris Rock kuvaili The Hollywood Reporter -lehdelle.

Chris Rock kertoo ystävänsä alun perin epäilleen, että hänellä olisi aspergerin syndrooma. Yhdeksän tuntia kestäneiden kognitiivisten kokeiden jälkeen hänellä kuitenkin diagnosoitiin NLD-oireyhtymä. Koomikko käy nykyään terapiassa, jossa hän opettelee elämään tuoreen diagnoosinsa kanssa ja käsittelee vaikeaa lapsuuttaan koulukiusaamisen uhrina.