Roosa nauha -keräys uudistui – tukee nyt kaikkien syöpien tutkimusta

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Suomessa todetaan vuosittain yli 4.000 rintasyöpätapausta, ja yleensä hoitomuotona käytetään lääkkeiden lisäksi sädehoitoa tai leikkausta. Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä, ja moni on menettänyt rintansa syöpäkudosten poistamisen yhteydessä. Rintasyöpätutkimusta on edistetty Roosa nauha -keräyksen avulla.

Tänä vuonna keräys tukee ensimmäisen kerran myös muiden syöpien tutkimusta. Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys tavoittelee kolmen miljoonan euron ennätyspottia suomalaiselle syöpätutkimukselle.Keräys nostaa tänä syksynä esille syöpäalttiuden periytyvyyttä. Noin joka kymmenenteen syöpään liittyy perinnöllinen alttius. Syöpä ei periydy, ainoastaan geenivirhe, joka voi aiheuttaa syövän, periytyy.

Tämän vuoden Roosa nauhan suunnittelija on suomalaisten rakastama muusikko Juha Tapio. Nauhassa on Juha Tapion sormenjälki muistuttamassa siitä, että jokainen meistä jättää toiseen ihmiseen jäljen. Juha Tapio haastaa suomalaiset tukemaan keräystä ja samalla näyttämään, että olemme maailman välittävin kansa.