Vangin pako kuin elokuvista – kaivoi 30 metriä pitkän tunnelin vapauteen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Vankiloista ei karata tunneleita kaivamalla ainoastaan elokuvissa. Taannoin Indonesiassa sijaitsevasta rangaistuslaitoksesta karkasi mies kaivamalla pakoreittinsä itse.

Metamfetamiinin salakuljetuksen vuoksi tuomittu Chai Changpan oli varastanut työkaluja vankilan keittiöstä. Hän oli onnistunut taltan, ruuvimeisselin ja sorkkaraudan avulla kaivamaan 50 senttiä leveän ja 30 metriä pitkän tunnelin, joka johti viemäriin. Miehen uskotaan The Sun -lehden mukaan suunnitelleen pakoaan noin kuuden kuukauden ajan.

Kiinalainen Changpan jatkoi pakoaan rymittyään 400 metriä viemäriverkostossa ja nousi lopulta ylös pimeällä kujalla, kuten valvontakameran video paljastaa. 53-vuotias mies on pakonsa myötä päätynyt Indonesian etsityimpien rikollisten listalle. Kyseessä ei ollut hänen ensimmäinen pakoyrityksensä, sillä hän oli onnistunut pakenemaan myös poliisin putkasta vessaan kaivetun reiän jo ennen oikeudenkäyntiään.