Turisti haukkui hotellia TripAdvisorissa – pidätettiin siksi Thaimaassa

Matkailu Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltalaista miestä saattaa odottaa jopa kahden vuoden vankeustuomio kirjoittamansa hotelliarvostelun vuoksi. Thaimaassa työskentelevää Wesley Barnesia syytetään paikallisen hotellin maineen pilaamisesta maan kunnianloukkaslakiin vedoten.

Barnes oli The Telegraph -lehden mukaan kirjoittanut useille sivustoille arvosteluja Koh Changin saarella sijaitsevasta Sea View Resort -hotellista. Hän valitti hotellin henkilökunnan olevan epäystävällistä ja kertoi heidän käyttäytyneen, kuin he eivät haluaisi sinne vieraita. Tripadvisorissa julkaistussa arvostelussa hän syytti hotellia myös modernin orjuuden harjoittamisesta.

Barnes pidätettiin Thaimaan viranomaisten toimesta, mutta hänet vapautettiin myöhemmin odottamaan oikeudenkäyntiä. Hotellin maineen tahraamisen lisäksi häntä syytetään henkilökunnan kanssa tappelemisesta hotelliin tuotuun alkoholiin liittyneiden erimielisyyksien yhteydessä. Thaimaan tiukat kunnianloukkauslait ovat herättäneet toistuvasti keskustelua, sillä niitä on pidetty muun muassa sananvapauden vastaisina.