Linnan juhlat on peruttu – itsenäisyyspäivää juhlistetaan uudella tavalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vallitsevan tilanteen vuoksi Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi järjestettäviä Linnan juhlia ei järjestetä tänä vuonna perinteisellä tavalla. Perinteeksi muodostunutta kutsuvierasvastaanottoa ja vieraiden pukuloistoa ei tänä vuonna päästä seuraamaan, vaan sen sijaan tiedossa on toisenlaista juhlaohjelmaa.

– Juhlavastaanotto on aiemmin koonnut Presidentinlinnaan pari tuhatta suomalaista. Mutta myös kodeissa vietetään itsenäisyyspäivää, miljoonat television ääressä. Vaikka tänä vuonna emme kokoonnu perinteisellä tavalla Presidentinlinnaan, ei se suinkaan vähennä juhlan merkitystä. Juhlimme Suomea ja itsenäisyyttämme kaikkien suomalaisten kanssa yhdessä uudenlaisen ohjelman kautta, presidentti Sauli Niinistö kuvailee tiedotteessa.

Juhlavastaanoton sijaan Yle TV 1:llä nähdään suorana lähetyksenä erikoisohjelmaa, jossa vieraillaan sekä presidentinlinnassa että seuraamassa itsenäisyyspäivän viettoa eri puolilla Suomea. Luvassa on myös suomalaista esittävää taidetta ja koosteita itsenäisyyspäivän vastaanotoista menneiden vuosikymmenten saatossa. Katsojat pääsevät myös lähettämään terveisiään ruutuun.

Itsenäisyyspäivän perinteisen juhlavastaanoton perumista ei tiedotteessa kerrottu, mutta uudenlaiset suunnitelmat johtuvat mitä todennäköisimmin koronatilanteesta. Juhliin on perinteisesti kutsuttu alle 2 000 vierasta. Itsenäisyyspäivän erikoisohjelmasta ja aikataulusta tullaan tiedottamaan tarkemmin marraskuun alussa.