Papukaijat alkoivat kiroilla – eläintarha joutui siirtämään pois

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Papukaijat voivat oppia toistelemaan ihmisten sanoja ja lauseita, eivätkä kirosanatkaan ole poikkeus. Nyt rääväsuiset linnut ovat aiheuttaneet ongelmia brittiläisessä eläintarhassa.

Lincolnshire Wildlife Parkiin muutti elokuussa viisi harmaapapukaijaa. Kaikki papukaijat olivat esillä yleisölle samassa häkissä, kunnes eläintenhoitajille ilmeni yllättävä ongelma. Papukaijat olivat Lincolnshire Live -lehden mukaan alkaneet kiroilemaan niitä katselemaan tulleille ihmisille.

Eläintarhan toimitusjohtaja Steve Nicholsin mukaan ihmisillä on tapana naureskella kiroileville papukaijoille, mikä puolestaan kirvoittaa niitä kiroilemaan entistä enemmän. Hän kuvailee viiden samassa häkissä eläneen papukaijan alkaneen vain kiroilla ja naureskella yhdessä. Papukaijat onkin jouduttu sittemmin siirtämään syrjään yleisöltä, ja tarkoituksena on laittaa ne asumaan erillisiin häkkeihin jotta linnut eivät kannustaisi toisiaan kirolemaan.