Vangin loma venähti Lahdessa – yritti hämätä poliisia väärällä passilla

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lahden poliisipartio kertoo pysäyttäneensä henkilöauton tarkastusta varten sunnuntaina hieman ennen puolta päivää Lahden keskustassa. Autoa kuljettanut mies antoi partiolle passin tarkastettavaksi. Asiakirjaan oli kiinnitetty hänen oma kuvansa.

Samalla mies kertoi passissa olleet henkilötiedot poliisille. Partio ei niellyt asiaa, vaan kuljetti miehen poliisilaitokselle oikean henkilöllisyyden selvittämiseksi. Poliisilaitoksella selvisi, että kyseessä oli 37-vuotias etsintäkuulutettu mies. Hän ei ollut palannut vankilomalta takaisin vankilaan. Lisäksi hänellä oli myös muita etsintäkuulutuksia perässä.

Samalla todettiin, että miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta ja hän on syyllistynyt viidesti kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ennen kyseessä olevaa ajoa. Poliisi tutkii tapahtunutta väärän todistuksen antamisena viranomaiselle, väärän henkilötiedon antamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja identiteettivarkautena. Mies kuljetettiin takaisin vankilaan.