Juuri nyt! Donald Trumpilla on todettu koronavirustartunta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Äskettäin vaaliväittelyssä vastaehdokkaan Joe Bidenin kanssa ollut Yhdysvaltain presidentti ja seuraavan kauden ehdokas Donald Trump on ilmoittanut sairastuneensa koronavirukseen. Virus on myös hänen vaimollaan Melania Trumpilla.

Presidentin lääkäri Sean Conley kertoi, että pariskunta tulee viettämään aikaansa karanteenissa ja noudattaa asianmukaisia toimenpiteitä viruksen leviämisen estämiseksi. Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia on arvosteltu aiemmin koronaviruksen vähättelystä ja liian vähäisistä toimista sen ehkäisemiseksi.

Äskettäin televisioidussa vaaliväittelyssä nähtiin, kuinka kaikki muut käyttivät yleisössä hengityssuojaimia, paitsi presidentti Donald Trumpin perhe. Kaikki valtion päämiehen ja hänen perheensä kanssa tekemisissä olleet joutuvat nyt karanteeniin.

– Presidentti ja hänen puolisonsa voivat molemmat hyvin ja he aikovat pysyä Valkoisessa talossa toipumisensa ajan. Presidentti pystyy hoitamaan virkaansa karanteenin aikana, Conley kirjoitti CNN:n mukaan.

Koronavirustartunta on kaiketi peräisin yhdeltä presidentin avustajista, Hope Hicksilla. Nainen on matkustanut presidentin mukana likimain kaikkialla viime aikoina. Trumpin mukaan avustaja on käyttänyt hengityssuojaimia paljon, mutta saanut silti tartunnan. Nyt se on myös presidenttiparilla.