Applen päivitys nolosti pieleen: ”Lamauttaa tietokoneen”

Digi · Stara.fi

Teknologiayhtiö Applen tuotteet tunnettiin vielä 10 vuotta sitten laadustaan ja ohjelmistot luotettavuudesta ja hyvästä testauksesta. Nykyisin tilanne on kuitenkin hieman toinen. Kokeneet Applen käyttäjät ovat jo vuosia sitten lanseeranneet ajatuksen, että päivitysten kanssa kannattaa odottaa aina kaksi kuukautta. Eli niin pitkään, kun niiden bugit saadaan korjattua.

Reilu viikko sitten Applen tietokoneiden Catalina-käyttöjärjestelään tuli päivitys 10.15.7., jonka kohdalla maltti oli jälleen kerran valttia. Innokkaimmat päivittäjät saivat nimittäin nopeasti huomata, että käyttöjärjestelmän bugi lamauttaa erityisesti tietokoneen Safari-selaimen, kalenterin, sähköpostin sekä palvelut, jotka käyttävät Applen iCloudia. Mr Mackintosh -verkkosivusto epäilee paikallistaneensa virheen juuri iCloudin synkronointiin.

Monet ovat raportoineet, että verkkoselain lopettaa kokonaan toimimisen ja se täytyy pakottaa sammumaan. Bugia tarkemmin selvittäneet huomasivat, että accountsd-prosessi aiheuttaa järjestelmälle jopa 700 prosentin kuorman. Ylimääräinen kuorma taas syö laitteen akkua hurjaa vauhtia. Virheet järjestelmässä näyttävät olevat Applelle nykyisin enemmän sääntö kuin poikkeus, sillä vain viikko sitten raportoitiin tietoturva-aukosta yhtiön päivityksessä.

Apple ei ole vielä tarjonnut tekniseen virheeseensä korjauspäivitystä, mutta jotkut käyttäjät ovat saaneet ongelman katoamaan kirjautumalla ulos iCloudista ja kirjautumalla sitten takaisin.