Hittiartisti Johnny Nash on kuollut – muistetaan ikivihreästä klassikosta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuosikymmeniä kestäneen uran tehnyt muusikko Johnny Nash on kuollut 80-vuotiaana. Tähti muistetaan parhaiten 1970-luvulla jättihitiksi nousseesta I Can See Clearly Now -kappaleesta.

Uutisen Johnny Nashin poismenosta paljasti hänen poikansa. Pojan mukaan tähti kuoli luonnollisiin syihin kotonaan Texasin Houstonissa tiistai-aaamuna.

Johnny Nash aloitti uransa R&B- ja popmuusikkona jo 1950-luvulla. 1960-luvulla hän muutti managerinsa Danny Simsin kanssa Jamaicalle, jossa hän erikoistui reggaemusiikkiin. Kaksikko perusti JAD_nimisen levy-yhtiön, jolle levytti muun muassa Bob Marley.

Reggae-henkinen I Can See Clearly Now nousi vuona 1972 Yhdysvalloissa Billboard Hot 100 -listan ensimmäisellle sijalle ja pysytteli siinä neljän viikon ajan. Kappale nousi uudelleen listalle vuonna 1993 reggaetähti Jimmy Cliffin Kelkkajengi-elokuvaa varten nauhoittaman uuden version muodossa.