Facebook sensuroi mainoksen – sipulit olivat liian seksikkäitä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Facebookin algoritmi pyrkii sensuroimaan yhteisöpalvelun sääntöjen vastaista materiaalia, kuten paljasta pintaa sisältävän materiaalin. Joskus tekoäly sensuroi kuitenkin myös materiaalia jossa ei pitäisi olla mitään sensuroitavaa.

Kasvien siemeniä myyvä kanadalainen Gaze Seed Company jakoi Facebookissa kuvan, jossa mainostettiin walla-walla -sipulin siemeniä. Yhtiön yllätykseksi Facebook oli kuitenkin piilottanut mainoksen. Yhteisöpalvelun mukaan kuva oli liian seksuaalinen.

Gaze Seed Companyä johtava Jackson McLean epäilee CBS-uutissivustolle tekoälyn luulleen kahden sipulin pyöreitä muotoja rinnoiksi tai takapuoleksi. Facebook ei ensin vastannut McLeanin pyyntöihin tarkistaa mainos uudelleen. Yhteisöpalvelu kuitenkin myönsi virheensä sen jälkeen, kun koomista mokaa oli käsitelty paikallisessa mediassa.

So we just got notified by Facebook that the photo used for our Walla Walla Onion seed is "Overtly Sexual" and therefore cannot be advertised to be sold on their platform… 😂 Can you see it?

Publiée par The Seed Company by E.W. Gaze sur Samedi 3 octobre 2020