Nainen pitää laikukasta ihoaan vahvuutenaan – tekee vitiligosta taidetta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vitiligo on harmiton sairaus eikä se vaikuta henkilön jaksamiseen tai yleiseen terveyteen, mutta se muuttaa kuitenkin ihmisen ulkonäköä melko radikaalisti. Vitiligon myötä henkilön ihosta katoaa vähitellen pigmenttiä, minkä vuoksi näkyviin tulee valkoisia laikkuja ympäri kehoa.

Floridassa asuvalla Ash Soto -nimisellä 26-vuotiaalla naisella todettiin vitiligo kun hän oli 12-vuotias. Teini-ikäisenä nainen häpeili ihoaan ja yritti peitellä sitä, koska häntä alettiin People-sivuston mukaan kiusaamaan laikukkaan ihon vuoksi. Myöhemmin Soto on kuitenkin onnistunut kasvattamaan itsevarmuuttaan ja pitääkin vitiligoa nykyään omana vahvuutenaan.

Ash Soto julkaisee hänen Instagram-kanavallaan upeita kuvia, joissa hän esittelee ylpeänä omaa vartaloaan ja ihoaan. Nainen poseeraa usein alusvaatteissa ja bikineissä ollessaan ylpeä persoonallisesta ulkonäöstään. Useissa kuvissa Ash Soto on myös luonut ihostaan taidetta koristelemalla vaaleita kohtia timanteilla. Nainen ihastuttaa myös piirrostöillään, joissa hän on piirtänyt itsestään sarjakuvahahmon.