Apple muokkasi maskiemojia koronan vuoksi

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka maskia käyttävä emoji on löytynyt virallisesta emojivalikoimasta jo vuosien ajan, on siitä tullut erityisen ajankohtainen koronakriisin myötä. Nyt monet Apple-käyttäjät ovat huomanneet emojin muuttuneen hieman entisestään.

Applen sairaalamaskia käyttävällä emojilla oli aikaisemmin jokseenkin sairaan ja kärsivän näköinen ilme. Nykyään emoji on kuitenkin jopa tyytyväisen näköinen. Emojipedia on paljastanut uuden maskiemojin olevan Applen ennestään olemassaoleva hymyilevä emoji, jolle on lisätty sairaalamaski.

Maskiemoji on muuttunut vähemmän kärsivän näköiseksi myös Samsungin laitteissa. Emojin uuden ilmeen uskotaan johtuvan pyrkimyksestä vähentää suojamaskeihin liittyviä ennakkoluuloja ja kielteistä asennetta.