Jane Fonda: ”Lopetin shoppailun ilmastonmuutoksen vuoksi”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kuuluisa 82-vuotias näyttelijä Jane Fonda on ansioitunut viime aikoina luonnon puolesta taistelevana aktivistina. Nainen on muun muassa organisoinut mielenosoituksia ja pyrkinyt esimerkillään kannustamaan ihmisiä vastuullisempaan kuluttamiseen.

– Emme saa kuluttaa niin paljoa. Meidän on tyydyttävä vähempään. Yritän olla ostamatta mitään uutta, ainakaan uusia vaatteita. Käytän edelleen samoja vaatteita kuin 30 vuotta sitten ja minulla on paljon vaatteita, joten tämä on helppoa minulle, Jane Fonda napauttaa Interview-lehden haastattelussa.

Samalla Jane Fonda myöntää, että on ollut elämässään etuoikeutetussa asemassa ja elämässä pärjääminen on aina ollut siinä mielessä helpompaa. Hän on elokuvatähti Henry Fondan tytär. Jane Fonda haluaa käyttää kuuluisuuttaan hyväksi maailmaa pelastaessaan.