Miesten älysiveysvyö hakkereiden kohteena – lukitsee vehkeen pysyvästi

Digi · Terhi Piiroinen

Kiinalainen miesten CellMate-älysiveysvyö asennetaan genitaalialueelle kännykkäsovelluksen avulla. Nyt teknisessä siveysvyössä on havaittu vakava tietoturva-aukko, mikä mahdollistaa lukituksen hakkeroimisen. Tuotetta on ollut myynnissä muun muassa seksivälinekaupoissa.

Miehille tarkoitetun siveysvyön ideana on, että esimerkiksi kumppani voi vapauttaa miehen sukupuolielimet halutessaan lukituksesta. Valitettavasti älylukon ja sitä hallitsevan sovelluksen pystyy kaappaamaan haltuunsa melko vaivattomasti. Pen Test Partners -sivusto testasi asiaa.

Testin perusteella vyön pystyi lukitsemaan määrittelemättömäksi ajaksi ja samalla pystyi jäljittämään laitteen sijainnin. Miesten älyominaisuudella varustettua siveysvyötä on myyty maailmanlaajuisesti noin 40.000 kappaletta.