Asiantuntijat vinkkaavat: Joulukoristeiden aikainen ripustaminen lisää onnellisuutta

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vuoden synkin aika ja kaamos on käsillä. Tämä voi tarkoittaa myös alakuloista virettä ja ahdistavaa olotilaa monelle. Nyt siihen on helppo ratkaisu: Joulukoristeet. Olemme kertoneet aiemmin joulukoristeiden lisäävän nostalgisia ja lämpöisiä tuntemuksia.

Ihmisillä on useimmiten kauniita muistoja joulunaikaan liittyen, jolloin on vietetty perheen kesken aikaa ja nautittu kuusijuhlan antimista. Siksi joulunajan juhlistaminen voi tehdä auvoisaksi jo aiemmassa vaiheessa ennen varsinaisen kauden alkua.

Jo vuonna 1989 tehdyssä tutkimuksessa on kerrottu, että joulukoristeiden ripustaminen esimerkiksi pihalle viestittää ihmisen tietynlaisesta suhtautumisesta juhlapyhiin. Naapurusto pitää joulukoristeita käyttäviä perheitä ystävällisinä ja sosiaalisina. Koristeiden avulla viestitään, että talossa on taito viettää yhteistä juhlaa ja sitä kunnioitetaan pihaa koristelemalla.