Rattijuopon pakomatka päättyi poliisikoiran neuvokkuuteen – yritti piileskellä Oulun maastossa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Oulun poliisilaitoksen partio on joutunut pitkään takaa-ajoon myöhään keskiviikkoiltana ennen puolta yötä. Poliisit päättivät pysäyttää Oulun Merikosken sillalla liikkuneen henkilöauton, mutta viranomaiset huomattuaan ajoneuvo kiihdytti karkuun Kemintietä pitkin kohti Iskon suuntaan.

Poliisiauton nopeus oli 146 km/h ja silti pakeneva auto kasvatti välimatkaa. Pohjantieltä ajoneuvo nousi Linnanmaa rampille jatkaen jonkin matkaa Rajakylän suuntaan, jossa u-käännöksen tehtyään jatkoi edelleen Pohjantietä pohjoisen suuntaan poliisiauton nopeuden ollessa enimmillään 154 km/h:ssa.

Pakeneva auto ajoi lopulta liikenneympyrään Ritaharjun rampin jälkeen Raitotiellä. Auto vaurioitui ja ajoneuvossa olleet miehet karkasivat juosten maastoon. Poliisikoira löysi heidät. Heidät vietiin verikokeen jälkeen poliisivankilaan. Heitä epäillään muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta.