Opiskelijan synnytys käynnistyi kesken tentin – suoritti kokeen loppuun silti

Ohhoh! · Tim Isokivi

Korkeakoulujen tentit voivat olla opiskelijoille stressaavia tilanteita jo sellaisenaan, mutta erään lakia opiskelevan naisen koetilanne muuttui taannoin kertaheitolla vielä odotettua haastavammaksi. Brianna Hillin synnytys käynnistyi kokeen aikana.

Chicagon Loyola Universityssä lakia opiskelevan Hillin asianajokoe oli määrä suorittaa hänen ollessa 28. viikkoa raskaana. Koronapandemian vuoksi koepäivämäärä kuitenkin siirtyi raskauden viikolle 38. Hill oli työstämässä etänä kotonaan tietokoneen äärellä suorittamansa tentin ensimmäistä osiota synnytyssupistusten alkaessa.

Hilliä olisi voitu syyttää huijaamisesta mikäli hän olisi poistunut koneen ääreltä kesken kaiken, ja niinpä hän pystyi vahvistamaan lapsivetensä tulleen vasta tauolla kokeen ensimmäisen osion jälkeen. Tämän jälkeen opiskelija soitti paniikissa aviomiehelleen, kätilölleen ja äidilleen. Kätilö kuitenkin kertoi ettei Hillin tarvinnut mennä vielä sairaalaan, ja niinpä hän suoritti loppuun myös tentin kyseisen päivän toisen osion.

Hill synnytti sairaalassa vielä saman illan aikana terveen poikalapsen. Hän suoritti kokeensa loppuun seuraavana päivänä tyhjässä huoneessa sairaalassa. Asianajokkeen tulokset eivät ole vielä tiedossa, mutta CNN-uutissivuston mukaan Hillillä on jo tiedossa työpaikka.