Ryhmä suunnitteli Facebookissa kuvernöörin sieppaamista – FBI pidätti 13 miestä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi FBI on paljastanut estänneensä puolisotilaallisen ryhmän suunnitelman siepata Michiganin kuvernööri. Ryhmä oli suunnitellut aseellista iskua Facebookissa.

Wolverine Watchmen -niminen ryhmä oli suunnitellut sieppaavansa kuvernööri Gretchen Whitmerin hänen mökillään ennen marraskuun presidentinvaaleja. Äärioikeistolaisen ryhmän ideana oli järjestää demokraattipuoluetta edustavalle kuvernöörille valeoikeudenkäynti ja lopulta murhata hänet. Ryhmä vastusti Whitmorea erityisesti koronaan liittyvien rajoitusten asettamisen vuoksi.

Wolverine Watchmenin jäsenet olivat keskustelleet suunnitelmistaan Facebookissa ja nimeämättömässä pikaviestisovelluksessa. He olivat Mashable-sivuston mukaan myös jakaneet yhteisöpalvelussa avoimesti kuvia ja videoita pommi- ja asekokeistaan. FBI pääsi suunnitelmien jäljille peitepoliisien ansiosta ja ryhmän viestejä seuraamalla.

Viranomaiset ovat pidättäneet 13 miestä tapaukseen liittyen. Kuutta heistä syytetään kuvernöörin sieppauksen suunnittelusta. Seitsemää miestä syytetään viranomaisten kotiosotteiden etsimisestä ja suunnitelmista hyökätä Michiganin osavaltion parlamenttiin.