Valaistu kasvomaski myyntiin – vaihtaa väriä ja loistaa pimeässä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kasvomaskit ovat tulleet jäädäkseen ja niiden käyttämisestä on tullut uusi normaali. Ihmisiä suositellaan käyttämään kasvomaskeja aina julkisilla paikoilla liikkuessaan. Myös hengityssuojamarkkinat käyvät kuumina ja niiden avulla tehdään bisnestä.

VTT:n tekemän tutkimuksen mukaan kertakäyttöistä maskia voi käyttää uudestaan keittämisen jälkeen aivan kuten kestomaskeja. Osa ihmisistä käyttää tietynlaista maskia ainoastaan imagosyistä välittämättä, onko se oikeasti edes viruksen leviämistä ehkäisevä tai estävä. Nyt markkinoille on tullut valolla varustettu kasvomaski.

Kyseessä on USB-liittimellä varustettu valomaski, joka vaihtaa väriä. Lahjatavaraliike Fireboxin mukaan maskin valoa voi ladata uudestaan tarvittaessa. Sitä ei kuitenkaan tuotetiedoissa kerrota, miten maski puhdistetaan. Maski on kuitenkin huomattavasti näyttävämpi kuin tavallinen kertakäyttöinen hengityssuoja.