Sadat karanteenissa olleet HIV-testiin – syynä verikokeissa tapahtunut karmiva moka

Ohhoh! · Tim Isokivi

Australialaisviranomaiset yrittävät tavoittaa Melbournessa sijaitsevissa hotelleissa karanteenissa olleita 243 ihmistä. Taustalla on huolestuttava moka, joka tapahtui heille suoritettujen glukoosikokeiden yhteydessä.

Karanteenissa olleiden verensokeri mitattiin heiltä otetuista verinäytteistä. Glukoosimittareiden neuloja ei kuitenkaan vaihdettu näytteenottojen välissä, mikä on aiheuttanut pelon mahdollisesta virusten ristikontaminaatiosta. Siksi maaliskuun ja elokuun välisenä aikana Melbournessa sijaitsevissa hotelleissa karanteenissa olleille 243 ihmiselle täytyy suorittaa HIV, B- ja C-hepatiittitestit.

Viranomaiset ovat The Guardian -lehden mukaan toistaiseksi ottaneet yhteyttä 141 ihmiseen ja testanneet 71 ihmistä. Toistaiseksi kenenkään ei tiedetä saaneen tartuntoja uudelleen käytetyistä glukoosimittareiden neuloista.