Verottaja: Työnantaja voi maksaa etäpikkujoulujen tarjoilun kotiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koronatilanne rajoittaa perinteisten pikkujoulujen ja muiden tilaisuuksien järjestämistä. Verohallinto on saanut runsaasti kysymyksiä voiko pikkujouluja ja muuta virkistystoimintaa järjestää verovapaasti, jos osallistujat ovat etänä. Nyt verottaja vahvistaa, että työnantaja voi järjestää pikkujoulut ja muuta virkistystoimintaa verovapaasti myös virtuaalisesti.

Työnantaja voi tarjota etäosallistujille ruokien ja juomien toimituksen kotiin tai työntekijä voi hakea työnantajan järjestämän ruoan ja juomat tietystä paikasta. Etäosallistujille annetut ruoka- ja juomalahjakortit sen sijaan ovat työntekijälle veronalaista palkkaa. Työnantaja voi lisäksi muistaa työntekijää verovapaasti pienimuotoisella lahjalla

Työnantaja voi lähettää etätyöntekijöille pienimuotoisia muistamisia, esimerkiksi joululahjan verovapaasti kotiin. Kotiin lähetetty joululahja on kuitenkin verovapaa vain, jos koko henkilökunta saa lahjan. Verovapaiden lahjojen yhteenlaskettu arvo voi olla korkeintaan 100 euroa vuodessa. Lahja voi olla työnantajan valitsema esine, pääsylippu, palvelu tai yksilöity lahjakortti. Yksilöyty lahjakortti tarkoittaa tietyn palvelun tai esineen ostamista tietystä paikasta.

Työntekijä voi myös valita lahjan työnantajan määrittelemistä vaihtoehdoista. Rahana tai rahaan verrattavana suorituksena annetut lahjat ovat aina työntekijän palkkaa. Jos työnantajan antamien lahjojen yhteenlaskettu arvo on yli sata euroa, lahja on työntekijälle veronalainen etu.