Sana paljasti pakaransa somessa – tekstissä piilee päivityksen voima

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen artistilupaus Sana, oikealta nimeltään Sanna Rönnberg, juhlisti taannoin viidettä vuottaan ilman alkoholia. Hän oli 25-vuotias, kun myönsi alkoholiongelmansa ja päätti kiertää lopullisesti korkin kiinni. Samalla jäi myös muut päihteet. Nuorena alkanut juominen riistäytyi nopeasti käsistä ja hallitsi artistin elämää vuosia. Hänen faninsa ja seuraajansa ovat saaneet viime vuosina seurata upeaa kehitystä.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

On ollut mieletön tunne hyväksyä itsensä. Hyväksyä jokainen osa itsestään, ja olla ylpeä kehostaan. Kaikki nää vuodet häpesin itteäni. Häpesin itseäni eniten alasti, ja halusin vaan piiloutua isojen vaatteiden taakse. Musta tuntui, ettei kukaan voisi rakastaa mun kehoa. Hain hyväksyntää muilta, vaikka ainoa tarvittava hyväksyntä olisi pitänyt tulla multa itseltäni. En rakastanut itseäni ikinä, ihan sama minkä verran painoin tai miltä näytin. Se ei koskaan ollutkaan siitä ulkonäöstä kiinni. Ongelma oli vain mun korvien välissä. Kun opin syömään itselleni sopivalla tavalla, kun voin hyvin, kun opin antamaan itselleni ja keholleni aikaa, olemaan stressaamatta mun painosta ja ulkonäöstä – opin olemaan armollinen itselleni. Se oli ratkaisevaa. Nyt voin seistä tässä, esitellä ylpeänä vaikka mun peppua, koska mä voin. Koska mä en häpeä sitä enää! Se on hiton vapauttavaa.🥰🙏 . . . . . #🍑 #peppu #hyväfiilis #itsevarmuus #kaikkihyvin #elämäntapamuutos #keto #ketolove #oleitsellesiarmollinen #itsensähyväksyminen #rakastaitseäsi #hyväksyitsesi #kehorakkaus #bodypositive #bodypositivity #body #❤️

Henkilön SANA (@sanavirallinen) jakama julkaisu

Nyt Sana on kertonut tilanteestaan avoimesti sosiaalisessa mediassa, jossa hän paljasti tuoreessa kuvassa pakaransa. Otoksen symbolinen merkitys on paljon suurempi kuin mitä esinäkemältä saattaisi odottaa, sillä se aukeaa vasta kuvatekstissä. Kuvassa kaunis rap-artisti kertoo miten on viimein hyväksynyt itsensä siten, että esittelee ylpeänä vaikka peppuaan. Monella tavoin rohkea päivitys antaa varmasti energiaa myös muille samojen ongelmien kanssa painiskeleville.

– On ollut mieletön tunne hyväksyä itsensä. Hyväksyä jokainen osa itsestään, ja olla ylpeä kehostaan. Kaikki nää vuodet häpesin itteäni. Häpesin itseäni eniten alasti, ja halusin vaan piiloutua isojen vaatteiden taakse. Musta tuntui, ettei kukaan voisi rakastaa mun kehoa. Hain hyväksyntää muilta, vaikka ainoa tarvittava hyväksyntä olisi pitänyt tulla multa itseltäni, Sana kirjoittaa.

– En rakastanut itseäni ikinä, ihan sama minkä verran painoin tai miltä näytin. Se ei koskaan ollutkaan siitä ulkonäöstä kiinni. Ongelma oli vain mun korvien välissä. Kun opin syömään itselleni sopivalla tavalla, kun voin hyvin, kun opin antamaan itselleni ja keholleni aikaa, olemaan stressaamatta mun painosta ja ulkonäöstä – opin olemaan armollinen itselleni. Se oli ratkaisevaa. Nyt voin seistä tässä, esitellä ylpeänä vaikka mun peppua, koska mä voin. Koska mä en häpeä sitä enää! Se on hiton vapauttavaa, Sana jatkaa.

Parhaan ystävän kuolema vuonna 2016 vei Sanan ratkeamisen rajoille, mutta hän pysyi päätöksessään. Sana rohkaisee jokaista tarkastelemaan omaa ja lähipiirinsä päihteiden käyttöä. Jos joku läheinen asiasta mainitsee, ei se ole tuulesta temmattua. Raitistuminen vei Sanalta suuren kaveripiirin, mutta myöhemmin hän ymmärsi, etteivät ne ihmiset olleet hänen aitoja ystäviään.