Suomi avasi tietovuodon uhreille uuden palvelun – kaikki ohjeet löytyvät täältä

Digi Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tehnyt viranomaisten ja muiden organisaatioiden kanssa yhteisen Tietovuotoapu.fi-sivuston, jonne kootaan oleellinen tieto psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron uhrien auttamiseksi. Sivustolla on tarjolla tietomurron uhreille toimintaohjeita ja auttavien organisaatioiden yhteystiedot.

– Huoli on suuri ja esiin nousi vahvasti tarve ajantasaisen tiedon saatavuudesta yhdestä tietolähteestä. Olemme viikonlopun aikana rakentaneet yhdessä muiden kanssa Tietovuotoapu.fi -sivuston, josta tietomurron uhrit löytävät apua ja ohjeet omien tietojensa suojaamiseen. Toivomme, että uhrit löytävät sivustolta apua tässä vaikeassa tilanteessa, toteaa Traficomin pääjohtaja Kirsi Karlamaa.

Nyt sivustolla on yhteydet näiden organisaatioiden avun lähteisiin: STM, Valvira, Tietosuojavaltuutettu, Mieli ry, Rikosuhripäivystys, Keskusrikospoliisi, SPR, Kirkon palveleva puhelin, Mannerheimin lastensuojeluliitto ja Digi- ja väestötietovirasto. Sivustoa päivitetään jatkuvasti ja siitä tulee kieliversiot suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.