New York ei halua kokeampia pilvenpiirtäjiä – megakorkeista taloista turha haaveilla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen rakennuskulttuuri muuttui World Trade Centerin kaksoistornien sorruttua New Yorkin Manhattanilla tapahtuneiden terroristi-iskujen jälkeen vuonna 2001. Tornien tilalle on rakennettu alueen korkein rakennus One World Trade Center.

New Yorkiin ei rakenneta megakorkeita pilvenpiirtäjiä monesta syystä. Terroristi-iskut ovat yksi syy, koska ihmiset eivät halua minkään muun jättävän One World Trade Centeriä varjoonsa. Lisäksi alueen rakennuskustannukset ovat päätähuimaavia, eikä kustannuksia tultaisi saamaan takaisin vuokralaisilta muuten, kuin Central Park -puiston viereen rakentamalla. Siellä ei ole enää tilaa.

Megakorkeiksi pilvenpiirtäjiksi luokitellaan kaikki yli 600 metriin ylettävät rakennukset. Esimerkiksi maailman korkein rakennus Burj Khalifa on tehnyt koko Dubain tunnetuksi. New York ei tarvitse uusia tunnettavuustekijöitä, joten pilvenpiirtäjien rakentaminen turismin varjolla on turhaa.