Pirkanmaan koronaryhmä pikkujouluista: ”Alkoholilla ollut merkittävä rooli tartunnoissa”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pikkujoulukausi lähestyy ja erilaiset yhteisöt pohtivat parhaillaan juhlien viettämisen mahdollisuutta. Monet toimistotyöntekijät ovat viettäneet suurimman osan vuodesta etäällä toisistaan, joten yhteistä illanviettoa saatetaan jo kaivata yksinkertaisesti siitä syystä, että näkisi työkavereitaan kasvotusten. Pikkujoulut ovat yksi vuoden päätapahtumista.

Viranomaiset ovat suositelleet etäpikkujoulujen viettämistä. Esimerkiksi Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä muistuttaa työnantajia pikkujouluihin valmistautumisesta. Mikäli pikkujouluihin kuuluu alkoholinkäyttöä, voi tartuntariski kasvaa käytöksen herpaantuessa.

– Alkoholilla on ollut merkittävä rooli monissa tartunnoissa. Työnantajien kannattaa miettiä, miten turvavälit voidaan pitää, miten jakaa ihmisiä pieniin ryhmiin ja pohtia, onko riskienhallinnan kannalta viisasta kokoontua fyysisesti paikalle koko työyhteisön voimin. Uusia pikkujoulutapoja voi harrastaa esimerkiksi Teamsin avulla ja ottaa tapahtumajärjestäjät ja erilaiset palveluntuottajat tähän mukaan, toteaa pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja Juhani Sand.