Tekoälykamera pilasi jalkapallolähetyksen – luuli erotuomarin kaljua palloksi

Digi Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jalkapallo-ottelun aikana tapahtunut hämmentävä moka osoittaa, miksi joissain asioissa kannattaa edelleen luottaa ihmisiin tekoälyn sijaan. Ottelua kuvannut koneälyn operoima kamera nimittäin pilasi ottalua seuranneiden fanien jalkapalloelämyksen.

Skotlantilainen jalkapalloseura Inverness Caledonian Thistle FC ilmoitti taannoin IFL Science -sivusotn mukaan korvaavansa perinteiset otteluiden kuvaajat tekoälyn ohjaamilla kameroilla. Kamerat oli varustettu tekniikalla, jonka ansiosta ne seuraavat automaattisesti kentällä liikkuvaa palloa. Inverness Caledonian Thistle FC:n ja Ayr Unitedin välisessä ottelussa kamera päätyi kuitenkin seuraamaan pallon sijaan erotuomaria.

Kameran tekoäly oli luullut erotuomarin kaljua päätä jalkapalloksi. Näin ollen kamera seurasi kentällä liikkuneen pallon sijaan erotuomarin päätä, minkä ansiosta ottelua kotisohvalta seuranneilta faneilta jäi näkemättä muun muassa Invernessin pelaajan tekemä maali. Ottelun kommentaattori joutui pahoittelemaan kameran toistuvaa mokailua katsojilta lähetyksen aikana.