Viranomaiset pysäyttivät omatekoisen sukellusveneen – sisällä kaksi tonnia kokaiinia

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kansainvälinen huumekauppa on rahakasta liiketoimintaa, jossa ei keinoja kaihdeta. Kolumbialaisilla kokaiinikartelleilla on käytössään muun muassa salakuljetukseen käytettäviä sukellusveneitä.

Kolumbian laivasto pysäytti taannoin kotitekoisen sukellusveneen noin 50 kilometrin päässä maan rannikosta. Sukellusvene oli matkalla kohti Meksikoa. Sisältä paljastui noin kaksi tonnia kokaiinia, ja lastin arvo kansainvälisessä katukaupassa olisi Reuters-uutistoimiston mukaan ollut yli 50 miljoonaa euroa.

Viranomaiset pidättivät sukellusveneen pysäyttämisen yhteydessä kolme Kolumbiasta, Ecuadorista ja Meksikosta kotoisin olevaa epäiltyä. Kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun viranomaiset pysäyttävät huumekuriirien käyttämän sukellusveneen. Huumekartellit käyttävät yhä enemmän niin kutsuttuja narco-subeja toimittaakseen kiellettyjä aineita valtioiden rajojen välillä.