Parhaat lahjaideat kotikokille – ei turhanpäiväistä krääsää

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Olipa kyse syntymäpäivästä, tupaantuliaisista tai joulusta, kannattaa lahjaksi antaa ainoastaan tarpeellista tavaraa. Kulutushysterian keskiössä ei katsota soveliaaksi antaa toiselle tuotteita, joilla ei ole potentiaalista käyttötarkoitusta. Kotikokille kannattaa antaa lahjoja, jotka tukevat hänen harrastustaan.

Keittokirjojen lisäksi kokkailijat nauttivat laadukkaista keittiövälineistä. Ne voivat olla patoja, veitsiä tai vaikkapa keittiöpyyhkeitä. Yksi mainio idea on antaa lahjaksi setti, jossa on runsaasti erilaisia mausteita.

Monitoimikoneita annettaessa kannattaa harkita, onko lahjansaajalla jo vastaava laite. Markkinoilla on myös erilaisia leikkuulautoja ja leivonta-alustoja, joille on aina käyttöä. Lahjapakettiin voi panna myös suomalaisia ja käsityönä tehtyjä keittiöottimia tai lahjakortin jollekin ruoanlaiton erikoiskurssille.