Trumpin kampanjasivu hakkeroitiin – asialla kryptovaluuttahuijarit

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin kampanjasivu on joutunut hakkeri-iskun kohteeksi vaalien alla. Sivusto hakkeroitiin tiistaina iltapäivästä paikallista aikaa kryptovaluuttahuijareiden toimesta.

Hakkerit muokkasivat vaalikampanjasivua ja väittivät päässeensä käsiksi sekä Trumpin että hänen lähipiirinsä salaisiin tietoihin. Hakkerit väittivät Techcrunch-sivuston mukaan muun muassa saaneensa selville salaista tietoa koronaviruksen alkuperästä. Todellisuudessa hakkereiden perimmäisenä tarkoituksena vaikutti olleen mainostaa kryptovaluuttahuijausta.

Vaalikampanjasivusto palautui takaisin normaaliksi vain minuutteja hakkeri-iskun jälkeen. Trumpin kampanjan tiedottajan mukaan arkaluontoista tietoa ja materiaalia ei väitteistä huolimatta päässyt hakkereiden käsiin, sillä sellaista ei todellisuudessa säilötä iskun kohteena olleelle verkkosivustolle. Tiedottaja Tim Murtaughin mukaan he työskentelevät parhaillaan viranomaisten kanssa päästäkseen iskun tekijöiden jäljille.