Stara istuttaa lokakuun sivulatauksista 51 puuta – ilmakehästä poistuu 15 tonnia hiilidioksidia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lifestyle-verkkomedia Stara ryhtyi lokakuun alusta lähtien kompensoimaan verkkomedian dataliikenteestä aiheutuvia päästöjä perustamalla Lempäälään oman metsän yhdessä Reforest Finlandin kanssa. Stara istuttaa puun jokaisesta 100 000 sivulatauksesta, ja nyt lokakuun tilastot ovat valmistuneet.

Staran toimitusjohtaja Jocka Träskbäck ja Reforestin toimitusjohtaja Atte Borgenström istuttamassa Staran puita Lempäälässä.

Lokakuun 2020 aikana Staran verkkomediassa vieraili yhteensä 1 022 546 eri kävijää, jotka tekivät kuukaudessa 5 059 344 sivulatausta. Lokakuussa tehtyjen sivulatausten perusteella istutetaan siten yhteensä 51 puuta. Luonnonvarakeskus Luken laskelmien mukaan Staran lokakuun sivulatauksista istutettavat puut poistavat ilmakehästä yhteensä noin 15 tonnia hiilidioksidia niiden 60 vuoden elinkaaren aikana.

– Haluamme olla maan ilmastoystävällisin verkkomedia, ja istutamme puun jokaista 100 000 sivulatausta kohti. Meille on tärkeää, että puut istutetaan lähelle ja että hanke toteutetaan mahdollisimman läpinäkyvästi. Lukijat näkevät puidemme sijainnin kartalla esimerkiksi QR-koodin perusteella, Staran toimitusjohtaja Jocka Träskbäck kertoo.

– Istutuksen jälkeen Reforestin verkkopalvelussa nähdään missä puut sijaitsevat sekä minkä yrityksen puista on kyse ja mitä niillä kompensoidaan. Alueemme sijaitsevat usein lähellä asiakkaita, jolloin puita voi käydä myös paikan päällä katsomassa, Reforestin toimitusjohtaja Atte Borgenström kertoo uudenlaisesta konseptista.

Katso alla olevalta videolta miten Staran ensimmäiset puut istutettiin Lempäälässä.

Katso tästä QR-koodista lisätietoja Staran metsästä.