Korona-aika on saanut vanhemmat luopumaan monista kodin säännöistä

Koti & Asuminen Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koronavirus on tuonut mukanaan moniin koteihin liudan uusia tapoja, jotka liittyvät käsien pesemiseen, hygieniaan ja varovaisuuteen. Samaan aikaan kun uusia tapoja on opeteltu noudattamaan, monista vanhoista tavoista ja säännöistä on päätetty luopua.

People-sivusto kertoo amerikkalaisilla kouluikäisten lasten vanhemmilla tehdystä kyselystä. 2.000 ihmisellä teetetystä kyselystä kävi ilmi, että vanhemmat olivat alkaneet tämän vuoden aikana ottamaan kotona rennommin. Lasten viettäessä kotona lähes kaiken aikansa, monista tiukoista säännöistä oli luovuttu.

74 prosenttia vastaajista myönsi, että heidän kotinsa ei koskaan ole ollut niin likainen kuin nyt koronan aikana. Moni oli myös luopunut vanhoista säännöistä, joiden mukaan television ääressä ei olisi saanut syödä, lapset eivät olisi saaneet valvoa, lattialle ei olisi saanut jättää likaisia vaatteita tai puhelinta ei olisi saanut selata ruokapöydässä.