Amerikkalaiskylän pormestarilla Suomi-kasvomaski – teksti hivelee suomalaisten itsetuntoa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalaisen NBC News -kanavan uutisissa nähtiin taannoin yllättävä suomiviittaus. Ohiossa sijaitsevan Lordstownin pormestari Arno Hill käytti maamme lipun koristamaa kasvomaskia. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-sanomat.

Youtubessakin julkaistulla videolla Arno Hill vastaa toimittajien hänelle esittämiin kysymyksiin. Hänen kasvoillaan nähdään suojamaski, jossa on Suomen lipun lisäksi sisu-teksti. Hilliltä kysytään syyttääkö hän presidentti Donald Trumpia kaupungin menetettyä General Motorsin tehtaan, mutta pormestarin mukaan kyse oli vain liiketoiminnasta.

Lordstown on pieni, noin 3 400 asukkaan kylä Ohion Trumbull Countyssä. Kylässä sijaitsi vuodesta 1966 General Motorsin tehdas, joka oli pitkään Lordstownin suurin työllistäjä. Tehdas kuitenkin suljettiin vuonna 2019.