Kuljettaja kaatokännissä Taivassalossa keskellä päivää – alkometrin asteikko oli loppua kesken

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lounais-Suomen poliisi kertoo ottaneensa kiinni Raisiosta kotoisin olevan miehen, joka ajeli autollaan 12. marraskuuta umpitunnelissa Ihattulantiellä Taivassalossa. Hän oli kuljettanut autoa tuhdissa humalassa kello 14:15, jolloin on paljon myös muuta liikennettä.

Mies puhallutettiin. Poliisin alkometrin viisari värähti 3,3 promilleen, mikä tarkoittaa niin vahvaa päihtymystilaa, että suurin osa ihmisistä olisi jo sammunut. Rattijuopumuksen raja on 0,5 promillea. Hänet otettiin kiinni verikokeisiin toimittamiseksi ja todellisen promillemäärän selvittämiseksi.

Kun miestä siirrettiin poliisiautoon hän hangoitteli vastaan yrittäen estää poliisiautoon panemisen. Mies toimitettiin verikokeeseen ja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Miehen ajokortti otettiin poliisin haltuun. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja virkamiehen vastustamisesta.