Lego-Colosseum ei ole lasten lelu – kaikkien aikojen suurin Lego-setti sisältää yli 9 000 palikkaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lego on tuomassa markkinoille kirjaimellisesti historiallisen setin, joka saattaa todella koetella jopa innokkaimpienkin harrastajien kärsivällisyyttä ja taitoja. Hurjan kokoinen rakennelma esittää valmiina Rooman kuuluisaa muinaisjäännettä, Colosseum-amfiteatteria.

Lego Colosseum on suurin koskaan myyntin tuotu virallinen Lego-setti. Yksityiskohtainen jäljennös todellisesta Colosseumista koostuu yhteensä jopa 9 036 palikasta. Vastaavasti edellinen maailman suurimman Lego-setin titteliä pidellyt Ultimate Collector Series Millennium Falcon koostui 7 541 palikasta.

Lego Colosseum on valmiina hurjat 27 senttiä korkea, 52 senttiä leveä ja 59 senttiä syvä. Arvatenkaan hintakaan ei ole kevyimmästä päästä, sillä setti tulee maksamaan noin 500 euroa. Lasten sijaan kokeneimmille aikuisille Lego-harrastajille tarkoitettu Lego Colosseum tulee myyntiin 27. marraskuuta, eli Black Fridayna tunnettuna päivänä.