Huikea näky videolle – luistelija käytti moottorisahaa vauhdin ottamiseen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Järvien jäätymistä saadaan todennäköisesti vielä odotella pohjoisemmillakin leveysasteilla. Youtubessa julkaistulla videolla Alaskassa asuva Ian Borowski on päättänyt uhmata vaaraa ja luistella melko ohuelta näyttävällä jäällä.

Borowski osoittaa videon alussa jään olevan vain muutamien senttien paksuista. Tästäkin huolimatta hän pukee jalkoihinsa luistimet kiitääkseen Alaskassa sijaitsevan järven jäätyneellä pinnalla. Miehen onneksi jää ei petä hänen altaan.

Videon hämmästyttävin hetki tulee kuitenkin vasta sen puolen välin jälkeen. Paitansa riisunut Borowski käynnistää moottorisahan, ja lähtee luistelemaan jäällä sen perässä vetämänä. Aivan uusi idea ei kyseessä ole, sillä moottorisahaluistelua on harrastettu ainakin joidenkin vuosien ajan muun muassa Ruotsissa.