Sarjamurhaaja ”Yorkshiren teurastaja” kuoli koronavirukseen 74-vuotiaana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britannian pahamaineisimpiin sarjamurhaajiin lukeutunut Peter Sutcliffe on kuollut sairaalassa 74-vuotiaana. 13 naista vuosina 1975-1980 murhannutta miestä kutsuttiin The Yorkshire Ripperiksi, eli Yorkshiren teurastajaksi.

20-kertaista elinkautista tuomiota suorittanut Peter Sutcliffe toimitettiin taannoin vankilan läheisyydessä sijaitsevaan North Curhamin yliopistolliseen sairaalaan koronatartunnan vuoksi. Murhaajan kerrotaan kuitenkin kieltäytyneen hoidosta. Hänellä oli jo valmiiksi lukuisia terveysongelmia.

Peter Sutcliffen tiedetään pahoinpidelleen naisia jo 1960-luvulta saakka, mutta ensimmäinen murha tapahtui vuonna 1975 hänen tapettua 28-vuotiaan Wilma McCannin. Sutcliffe pidätettiin vuonna 1980 autonsa väärien rekisterikilpien ansiosta, ja tunnusti lopulta tekonsa poliisien alettua kuulustelemaan häntä murhiin liittyen. Ensimmäisen uhrin poika, Richard McCann kuvailee Sky News -uutissivustolle Sutcliffen pilanneen lukuisten ihmisten elämät ja uskoo murhaajan jäävän historiaan Hitlerin kaltaisten hahmojen tavoin.