Mies rakensi Disneyland-vuoristoradan takapihalleen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronapandemian myötä monilla ihmisillä on ollut entistä enemmän aikaa toteuttaa omia projektejaan kotona. Eräs kalifornialainen käytti ylimääräisen ajan hyödykseen ja rakentaa kokonaisen vuoristoradan.

Koska Kalifornian Disneyland on ollut suljettuna koronan vuoksi, päätti Sean LaRochelle rakentaa huvipuistosta tutun Matterhorn-vuoristoradan omalle takapihalleen. Hän yritti tehdä omasta versiostaan mahdollisimman tarkan jäljennöksen Disneylandin vetonaulasta. LaRochelle aloitti urakan maaliskuussa, ja vuoristorata oli valmis jo heinäkuussa.

Apua huvipuistolaitteen suunnittelussa ja rakentamisessa Sean LaRochelle sai mekaanikkoveljeltään ja 30 ystävältään. Miehen mukaan Disneylandin laitteet ovat lähellä hänen sydäntään, sillä ne kertovat aina uniikin tarinan. LaRochelle kertoo ABC-uutissivustolle haluavansa nähdä myös korona-arjen valoisat puolet, erityisesti lisääntyneen ajan omien projektien parissa puuhasteluun.