Onnistuuko onnellisuuden lisääminen kuukaudessa? Ystävykset testasivat 7 kohdan ohjetta

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Onnellisuus tarkoittaa eri ihmisille eri asioita, minkä vuoksi oma onnellisuus ei kasvakaan sillä, että yrittää matkia suoraan jonkun toisen ihmisen elämäntyyliä. Nyt kaksi ystävystä päättivät ottaa haltuun kuukauden aikana seitsemän ohjetta, joiden on tutkittu lisäävän ihmisten onnellisuutta.

1. Syöminen päätetään joka päivä viimeistään kahdeksalta illalla

2. Vihannesten, juuresten, marjojen ja hedelmien lisääminen ruokavaliossa

3. 25 minuuttia aerobista liikuntaa joka päivä

4. 7-8 tuntia yöunta

5. Stressinhallinta

6. Omaan asenteeseen huomion keskittäminen

7. Raivataan aikaa joka päivä asioille ja ihmisille, jotka ravitsevat sielua

YouTube-videolla nähdään miten kahden naisen tekemä kokeilu eteni. Ensimmäisen viikon ajan he keskittyivät joka päivä vain yhteen tiettyyn kohtaan listassa. Seitsemän päivän jälkeen he yrittivät kunnioittaa listan jokaista kohtaa jokaisena päivänä loppukuun ajan. Onnellisuutta on vaikea mitata tai sen lisääntymistä, mutta ainakin naisten yöunet ja elämäntavat olivat monella tavalla muuttuneet parempaan suuntaan kuukauden aikana ja heillä oli hyvä mieli siitä, että he olivat keskittyneet omaan hyvinvointiinsa.