Microsoft varoittaa: Älkää puhaltako sähkösavukkeen höyryjä uuden Xboxin sisään

Digi Pelit · Tim Isokivi

Microsoft julkaisi hiljattain uuden sukupolven Xbox Series X -konsolin. Ensimmäiset ennakkotilaajat ovat saaneet konsolinsa vasta pari päivää sitten, mutta jo nyt laitteista on levinnyt sosiaalisessa mediassa erikoisia huhuja. Microsoft on sittemmin julkaissut niihin liittyvän varoituksen.

Viraalina levinneissä videoissa Xbox Series X -konsolin tuuletusaukoista näyttää nousevan sankka savupilvi. Niiden väitettiin esittävän ylikuumenneita laitteita. Todellisuudessa kyse oli kuitenkin jostain aivan muusta.

Ylikuumemisen aiheuttaman savun sijaan kyse oli sähkösavukkeista peräisin olleesta höyrystä, joka oli puhallettu laitteen sisään. Xboxin virallisella Twitter-tilillä on sittemmin julkaistu aiheeseen liittyvä tiedote. Twiitissä käyttäjiä kehotettiin olemaan puhaltamatta sähkösavukkeiden höyryjä uuteen Xboxiin, ja samalla hämmästeltiin miksi asiasta pitää edes varoittaa erikseen.