Sovellus kääntää kissojen ääntelyt englanniksi

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kissojen äänien ja eleiden tulkinta ei ole aina helppoa. Nyt markkinoille ollaan kuitenkin tuomassa älypuhelinsovellusta, jonka väitetään muuttavan kissojen naukumisen ja muut äänet ihmisille ymmärrettävään muotoon.

Meowtalk-sovellus on eräänlainen kääntäjä kissoille. Sen taustalla on entinen Amazon-yhtiön insinööri, joka työskenteli virtuaaliavustaja Alexan parissa. New York Post -lehden mukaa hän sai idean The Secret Language of Cats -sarjasta, jossa perehdyttiin kissojen kommunikaatioon.

– Kyse ei ole kielestä. Kissat eivät kommunikoi keskenään sanallisesti. Ne eivät koskaan nau’u toisilleen luonnossa, Javier Sanchez kuvailee.

Sovellus on koneoppimisen avulla opetettu, millä äännähdyksillä kissa todennäköisesti esimerkiksi haluaa ruokaa, päästä ulos tai ilmaista olevan tuskissaan. Koska ääntelytapa voi vaihdella eri kissojen kohdilla, voi sovelluksen myös opettaa ymmärtämään juuri omaa lemmikkiä. Meowtalk on edelleen työn alla, mutta sen prototyyppi on jo julkaistu Apple- ja Android -puhelimille.